perjantai 5. helmikuuta 2016

Vegaanit runebergit

Hei ja hyvvää Runebergin päivän ehtoota!
Tänään oli ihanan kaunis ja aurinkoinen talvipäivä, joka kuluikin asioilla kulkien ja elämää hoitaessa :-) näin ollen leipominen ajoittui illalle, ja mahollisuuet leipomusten kuvaamiseen valoisaan aikaan olivat jo huvenneet. Mutta sieltä se tullee, kevät!

Elämäni ensimmäiset vegaanit runebergin tortut ovat tässä näin!
Reseptiikkaa tutkin Chocochililtä, joka oli puolestaan käyttänyt Kamomillan konditorian reseptiä. Omaani tuli pienoinen muutos ainakin hillon paistamisen sekä manteliliköörin muodossa - mun mielestä hilloa pittää olla tortun sisälle asti ja mantelin maistua kunnolla! Kaapin perukoilla oli sopivasti pohjat Disaronno-mantelilikööristä, jotka sain nyt tuhlattua.

Tein tortut muffinssivuokiin, ja sain 12 torttua. Jos teet korkeampiin vuokiin, torttuja tulee vähemmän ja joudut kenties lisäämään paistoaikaa.


Runebergin tortut

1,5 dl öljyä
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl omenasosetta
1 rkl mantelilikööriä
1/4 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 dl korppujauhoja
1 tl kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
n. 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia

Kostutukseen
Mantelilikööri-vesiseosta (n. 0,5 dl)

Koristeluun
Vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kulhossa öljy, fariinisokeri, omenasose, mantelilikööri ja suola.
Sekoita toisessa kulhossa vehnä-, manteli- ja korppujauhot, kardemumma sekä leivinjauhe. Lisää toiseen kulhoon nesteiden sekaan.
Jaa taikina vuokiin. Paina jauhotetulla sormella kevyesti kolo kunkin tortun keskelle. Lusikoi tai pursota marmeladia koloihin. Paista torttuja noin 20 minuuttia. Tortut ovat valmiita, kun kokeilutikkuun ei tartu taikinaa.

Kostuta tortut kevyesti likööri-vesiseoksella. Anna jäähtyä.
Koristele jäähtyneet tortut pienellä hillosilmällä sekä sokerikuorruterinkulalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti