tiistai 19. tammikuuta 2016

Porkkana-linssikeitto

Tulin yökuntiin kotipuoleen, ja täällä oli mammalla valmiina oottamassa resepti jolla loihdittiin illallista pöytään. Ohje oli tupsahtanut sähköpostiin Maku-lehdeltä, joten kiitos heille!
Alkuperäisessä reseptissä ei ohjeistettu maustamisen suhteen muuten kuin "tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita" - no, me tarkistimme maun ja kaipasimme kosolti mausteita ja suolaa potkua tuomaan! Kirjoitan tähän ohjeen niinkuin me tänään teimme.

Keitto tarjoiltiin ihanien, paahdettujen kikherneiden kanssa. Kikherneet on ihan parasta!


Porkkana-linssikeittoa
6-8 annosta

1 sipuli
1 kg porkkanoita
loraus öljyä
2 tl currytahnaa
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl punaisia linssejä
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
suolaa ja mustapippuria
soijakastiketta
juustokuminaa

Paahdetut kikherneet

1 prk kikherneitä (esim. GoGreen tai Pirkka)
1 rkl öljyä
1 tl currytahnaa

Kuori ja kuutioi porkkanat sekä sipuli.
Kuumenna kattilassa öljyloraus. Kuullota currytahnaa ja sipuleita siinä hetki. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio.
Huuhtele linssit lävikössä hyvin ja lisää kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää porkkanakuutiot ja tarvittaessa hieman vettä. Keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Kaada sekaan kookosmaito ja anna keiton olla vielä hetki liedellä. Soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella (äitillä on Vitamix, ja voi ihanaa kun sillä voi ja uskaltaa kuumanki keittoaineksen soseuttaa!)
Mausta keitto hyvin. Me laitettiin 3 tl suolaa, reilu loraus soijakastiketta, muutama rouhaisu mustapippuria ja tupsaus juustokuminaa.

Sillä välin kun keiton porkkanat kypsyvät, valmista kikherneet:
huuhtele ja valuta kikherneet lävikössä. Sekoita currytahna ja öljy hyvin keskenään ja heitä kikherneet joukkoon. Levitä herneet leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 10-15 minuuttia. Vahdi, etteivät herneet pääse palamaan!
Tarjoile herneet keiton kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti