keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kanelisokerikeksit

Oulun Oikeutta eläimille-poppoo (eli me!) järkättiin tänään vegenyyttärit vegaanihaasteen kunniaksi :-)
Tarjolla oli herkkua jos monenlaista, mun panokseni oli manteliset mokkapalat sekä nämä kanelilla ja sokerilla kyllästetyt keksit.
Resepti löytyy iki-ihanasta Tuulispään leivontakirjasta. Se on muuten ihan mainio lahjaidea niin mummolle, kummille, kaimalle, mammalla, sisarukselle taikka kelle vain rakkaalle! Kirjaa voi tilata esimerkiksi Vegaaniliitolta, kas tästä näin. Hintakin on Vegaanipuodissa kohdillaan!


16 isoa keksiä

100 g vegaanista margariinia
1 3/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta TAI 2 tl vaniljasokeria
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Kierittelyyn
1/2 dl sokeria + halutessasi 2 tl kanelia, suosittelen :-)

Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vaahdota margariinia ja sokeria sähkövatkaimella noin kaksi minuuttia, kunnes seos on vaaleaa margariinivaahtoa. Lisää suola, vaniljajauhe/-sokeri, leivinjauhe sekä ruokasooda ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä vehnäjauhot ja sekoita.
Jaa taikina kuuteentoista yhtä suureen osaan ja pyörittele palaset palloiksi. Laita kierittelysokeri sekä kaneli pieneen kulhoon. Kierittele pallot kauttaaltaan sokerissa ja aseta pellille, kahdeksan palleroa kummallekin. Taikinapalloja ei tarvitse litistää, sillä ne leviävät uunissa itsestään. Jätä pallojen väliin runsaasti tilaa.
Paista uunin keskitasolla 12-14 minuuttia yksi pellillinen kerrallaan. Keksit ovat valmiita, kun niiden reunat ovat saaneet hieman väriä. Keksit ovat vastapaistettuina todella pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä leivinpaperin päällä vähintään viisi minuuttia ennen niiden siirtämistä.
Säilytä keksit ilmatiiviisti joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti