tiistai 17. helmikuuta 2015

Unelmanpehmeät laskiaispullat

On taas se ihana aika vuodesta, kun on suorastaan kansalaisvelvollisuus leipoa laskiaispullia ♥
Siippa teki tammikuussa jo vegaanisia pullia, joista tykättiin. Tänään tanssittiin Chocochilin pullien tahtiin. Linkin takaa löytyy muutamia hyödyllisiä vinkkejä sekä linkki Kamomillan voiteluvinkkeihin, kannattaa tutustua!
Pullista tuli uskomattoman pehmeitä ja suloisia! Näitä voisi vaikka työkseen syödä ^u^


Vegaaniset laskiaispullat
kaksi pellillistä, noin 24 kappaletta

Noin 12-15 dl vehnäjauhoja
(mieluummin hieman hintsummin jauhoja ja
kunnon vaivaus loistavan rakenteen aikaansaamiseksi!)
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
4 tl kardemummaa
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 dl vettä
1,5 dl rypsiöljyä
voiteluun vaniljasoijavanukasta
koristeluun raesokeria

Täytteeksi
vispautuvaa soijakermaa
vadelmahilloa & mantelimassaa

Liota hiiva kookosmaitoon. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen. Lisää öljy ja alusta taikinaksi. Vaivaa kunnolla.
Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi. Vaivaa sitten taikina kiinteäksi palloksi. Muotoile kahdeksi pötköksi ja jaa kumpainenkin pötkö 12 palaan. Pyörittele pulliksi ja kohota.
Voitele kohonneet pullat soijavanukkaalla ja koristele raesokerilla.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Anna pullien jäähtyä ja täytä kermavaahdolla, hillolla ja taikka mantelimassalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti