lauantai 16. elokuuta 2014

Härkäpapu-kaalilaatikko

Härkäpapu-reseptejä ei juurikaan löydy, ja ensimmäistä kertaa tätä meilläkin kokataan. Keitettiin het kerralla isompi määrä ja pakastettiin osa annospusseina, niin on tulevaisuuteen valmiina :-) Tästä pääsette katsomaan papujen käsittely-ohjeet!

Kaalinpää kuikki kaapin perukoilla ja hänet me papujen pariksi valjastimme. Kaalilaatikko on kanssa sellainen klassikko, jota soisi syötävän useammin! Tästä tuli hyvin riisuttu versio ilman riisin- taikka ohranjyviä. Voit halutessasi lisätä niitäkin mukaan.


kokonainen kerä-/varhaiskaali (noin kilon painoinen)
iso keltasipuli
2 porkkanaa
4 dl keitettyjä härkäpapuja
3 dl kasvislientä
voita
siirappia
suolaa & mustapippuria

Suikaloi kaali sekä kuoritut porkkanat ja silppua sipuli. Kuumenna isohko kasari ja sulata reilu nokare voita. Kuullota ensin sipulisilppua hetki, ja lisää mukaan kaalet sekä porkkanat. Paistele miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä parille kunnon töräyksellä tummaa siirappia.
Sekoita pavut joukkoon ja kaada koko komeus uunivuokaan. Kaada päälle vielä kasvisliemi.
Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Voit peittää loppuvaiheessa vuoan leivinpaperilla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.
Nauti puolukkahillon ja hyvän mielen kera :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti