perjantai 13. kesäkuuta 2014

Munakoisorisotto

Aaah, paahdetut munakoisot :-)
Näitä on tullut muutamaan otteeseen valmistettua mutta aina jonkin toisen ruoan pohjaksi, vaikka olisivat kyllä mainioita ruokaa itsessäänkin. Raikasta salaattia vain kylkeen ja se on siinä! Mutta tällä kertaa teki mieli kokkailla anoppilassa risottoa, ja koisonhimoissani ehdotin että paahdetaan taas muutamat somat puolikkaat.


Paahdetut munakoisot:

munakoisoa
öljyä
valkosipulia
suolaa & mustapippuria

Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Halkaise pituussuunnassa ja asettele leivinpaperoidulle uunipellille. Viillä koisoihin syviä ristikkäisviiltoja, mutta varo viiltämästä nahkaa rikki!
Sivele pinnat öljyllä ja mausta murskatulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Raota viiltoja hieman jotta saat mausteita myös munakoison sisään.
Paahda 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes koisojen liha on ihan pehmeää ja se on helppoa lusikoida kuoresta.


Munakoisorisottoa iso annos (kuudelle-kahdeksalle):

4 paahdettua munakoisonpuolikasta (2 kokonaista)
loraus öljyä
1-2 sipulia, koosta riippuen
4,5 dl risottoriisiä
3 dl valkoviintä
10-11 dl kasvislientä
suolaa ja mustapippuria
voita
2 dl raastettua parmesaania
1,5 dl kuohu-/ruokakermaa
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa ja ruohosipulia

Kuullota sipuleita pannulla öljyssä hetken aikaa. Lisää risottoriisi ja jatka kuullotamista, kunnes riisinjyvät ovat läpikuultavia. Kaada sekaan valkoviini ja hämmennä, kunnes neste on imeytynyt. Lisää kasvislientä kauha kerrallaan aina edellisen imeydyttyä riiseihin. Sekoittele koko valmistamisen ajan. Tarkista riisin kypsyys, ja tarpeen vaatiessa lisää vielä lientä. Itse olen havainnut nämä mittasuhteet toimiviksi :-)
Lisää loppuvaiheessa risoton joukkoon paahdetut, kuorestaan irti kaavitut ja pieneksi pilkotut munakoisot sekä voi, kerma ja parmesaaniraaste. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla sekä tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti