tiistai 3. kesäkuuta 2014

Eksoottinen rahkapiiras

Äitin synttäreitä juhlittiin huhtikuun loppupuolella. Leivoin pöytään Maku-lehden numerosta 2/2014 ihastuttaneen rahkapiirakan! Jos mulla olisi ollut käytössäni suorakaiteen muotoinen vuoka, olisin leikannut valmiiksi annospalasiksi tämän herkun. Nyt mentiin kuitenkin kokonaisen piirakan voimin :-)


10 palaa

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa

Täyte:
200 g mangoa (säilyke tai pakaste)
2 passionhedelmän hedelmäliha
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 munaa
 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
200 g tummaa suklaata
2 passionhedelmää

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina 1-2 cm:n kerrokseksi pyöreän (halk. 26 cm) tai suorakaiteen muotoisen (n. 20 x 30 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Valuta tai sulata mango. Soseuta sileäksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
Paistaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes pohja on kypsää ja täyte hyytynyt. Jos tarvitset pidemmän paistoajan, suojaa piiras leivinpaperilla ettei se tummu liikaa.
Leikkaa jäähtynyt piiras neliöiksi tai sektorin mallisiksi paloiksi.
Koristele palat sulatetulla suklaalla ja passionhedelmälohkoilla. Voit vaihtoehtoisesti kaapia hedelmän siemenet palasten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti