Johan on valjun väristä ruokaa... maku oli ihan kohdillaan, hyvää tuli, mutta hauen ruodot oli vaikea pala purtavaksi :-D Kun yritin nyppäistä fileestä ruodon irti, koko filee lähti repeytymään joten annoin niiden olla. Kenelläkään kokemuksia/vinkkejä hauki-on-kalan käsittelyyn?
2 haukifilettä
ruisjauhoja + suolaa
voita
2 sipulia
4 dl kermamaitoa
kalalientä
tilliä
Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota ne voissa kullankeltaisiksi. Siirrä sivuun odottamaan.
Leikkaa haukifileet ohuiksi siivuiksi ja kierittele kauttaltaan suolalla maustetussa ruisjauhossa. Paista fileesiivut voissa molemmilta puolilta rapeiksi ja lisää sekaan sipulit, kermamaito, kalalientä ja runsaasti tuoretta tilliä.
En oikein tiennyt, minkä kanssa tätä ruokaa pitäisi nautiskella, joten höyrytin kukkakaalen kukintoja kylkeen. Passasi! Ohjeessa mainittiin 4-6 dl kermamaitoa ja kalaliemen määrästä ei ollut puhetta, mutta mulla oli 4 dl + summassa heitetty määrä nestettä ja koostumus oli kastikemainen, ei niinkään muhennosmainen. Eli neuvoisin itse laittamaan ehkä jopa 2 dl kermamaitoa + 1-2 dl kalalientä - makunsa mukaan :-)
Löysin koneen uumenista loppuvuoden aikana tekemiäni sapuskoita, taidan ottaa helmikuun haasteeksi ittelleni postata ne tänne! Nähdään :-)
Yäk, haukee! En tykkää :D t. ElQ
VastaaPoistaNirso <3 :-)
VastaaPoista